Heerlijk energieweekend: een boost voor lichaam en geest!

We volgen drie dagen in een idyllische omgeving en een luxe locatie de basisprincipes van een 21 dagen detoxkuur uitgewerkt door N. Joshi. De kuur is gebaseerd op inzichten uit de Indische ayurvedische gezondheidswetenschap, aangevuld met actuele kennis van de voedingswetenschap.

Naast aangepaste voeding, bieden we je een bewegingsprogramma dat eveneens roots heeft in het Oosten: Tao yoga is ontstaan uit het Chinese Taoïsme en betekent letterlijk ‘de energie leiden’. Het is een reeks energie-opbouwende oefeningen die interne kracht, flexibiliteit en veerkracht ontwikkelen en het lichaam zuiveren van toxines en spanningen.

Het energieweekend kan je zien als de eerste drie dagen van de kuur. Je krijgt alle inspiratie en uitleg om nadien thuis met de levensstijl aan de slag te gaan. Het detoxprogramma is immers perfect combineerbaar met uit werken gaan en alles doen wat je graag doet.

Natuurlijk kan je het weekend ook gewoon zien als een luxe verwen me-time weekendje zalig, gezond genieten!

We doen niets radicaals: geen darmspoelingen, geen vastenmomenten, geen sapjes ter vervanging van maaltijden of urenlange stiltemeditaties. We eten drie dagen vers, biologisch en supergezond eten-vol-leven: vol mineralen, vitaminen en antioxidanten die ons versterken. We geven onze lever vakantie van té veel en te toxisch (alcohol, pesticiden, e.d.) en onze geest vakantie van de dagelijkse stress. En zo verhogen we de natuurlijke veerkracht van ons lichaam, terwijl we genieten van versterkende bewegingsoefeningen, frisse lucht, sauna en lekkere hapjes.

Referentie: Dr. Joshi's Holistic Detox door Dr. N. Joshi (uitgevers: Hodder and Staunton).

 

 

 

Dr. Joshi's Holistic detox

De basisprincipes van de detox staan in dit boek helder uitgelegd (in het engels). hier bestel je je eigen exemplaar. REFERENTIE: DR. JOSHI'S HOLISTIC DETOX DOOR DR. N. JOSHI (UITGEVERS: HODDER AND STAUNTON)

De basisprincipes van de detox staan in dit boek helder uitgelegd (in het engels). hier bestel je je eigen exemplaar. REFERENTIE: DR. JOSHI'S HOLISTIC DETOX DOOR DR. N. JOSHI (UITGEVERS: HODDER AND STAUNTON)

 

" In de plaats van brood, pasta, koekjes... zal je andere voedingsmiddelen ontdekken die beter smaken (je smaakpallet wordt gevoeliger) én je energiepeil verhogen, net zoals je uitstraling en totale gevoel van welzijn

 

Droom je ervan ‘s morgens vol energie uit je bed te springen? Slanker, evenwichtiger en vol vitaliteit te zijn? Het gezondheidsweekend geeft je de natuurlijke veerkracht om te stralen!