Het basisteam bestaat uit een voeding- en gezondheidsconsulent, twee keukenprinsessen, een loopcoach en een herboriste. Dit team wordt nog aangevuld met een yogaleerkracht en een massagetherapeut.

Ruth Lamers

Moraalwetenschapper (VUB) en Voedings- en Gezondheidsconsulent (EANG). 'Als voedingsconsulent geef ik advies over een natuurlijk voedingspatroon dat je energie en evenwicht geeft. Ik geloof niet in intensieve, radicale sappen- of vastenkuren maar wel - héél erg - in duurzame, supergezonde en lekkere voeding waar je blij van wordt. Door van binnen uit goed voor ons lichaam te zorgen, zorgen we voor onszelf, onze gezondheid en ons geluk. In een verleidelijke wereld van wafelautomaten, zittende jobs, industriële lasagnes en zoete aperitiefjes, heb je daarvoor soms een klein zetje nodig. Ik geef het je graag!'
Als grootkeukenkok-grootkeukenverantwoordelijke, werk ik graag mee aan het toegankelijk maken van gezonde voeding voor véél mensen (meer daarover).

Ingrid De Fraine

'Mensen motiveren en inspireren naar een gezonde actieve, maar vooral lekkere levensstijl is mijn passie. Ik baat mijn eigen zaak ’S MAKKELIJK uit, waar ik gezonde, voedzame en vooral lekkere maaltijden bereid en lever. Doordat ik zelf heel regelmatig loop, merk ik dat voeding een heel grote impact heeft op je prestaties, maar ook in het dagelijkse leven zie ik hoe groot de impact is van wat je eet zowel bij mezelf als bij mijn pubers. Door mijn praktijkervaring kan ik je helpen om dit te vertalen naar je eigen omgeving en hoe je eventuele weerstand kan counteren of zelfs vermijden'. Ingrid zorgt tijdens het weekend mee voor de heerlijke maaltijden en begeleidt 's ochtends een actieve loopsessie. smakkelijk.be

Dominique Wittevrongel

'Ik ben opgegroeid op het West-Vlaamse platteland met een moeder die graag experimenteerde met planten en kruiden, zowel in de keuken als bij kwaaltjes. Soms tot wanhoop van haar dochters. Maar ik bleef niet lang ongevoelig voor die passie voor lekkere, gezonde voeding en plantjes. Ik begon een herbarium aan te leggen en kende al snel alle wilde planten in de buurt. Na mijn studie Germaanse Filologie en Communicatiewetenschappen kwam ik in de media terecht. Een boeiende, veelzijdige job, maar toch besloot ik zeven jaar geleden halftijds te gaan werken om terug te gaan studeren: eerst voedingsconsulent natuurvoeding en daarna herborist. Ondertussen geef ik al twee jaar met veel plezier die kennis door in workshops onder de naam Zilverschoon, waarin we o.a. natuurlijke verzorgingsproducten maken'. Tijdens het weekend begeleidt Dominique een workshop natuurlijke verzorgingsproducten en een wilde kruidenwandeling.

Elke Aesloos

'Vanuit mijn opleiding en werk als verpleegkundige zie ik dagelijks hoe belangrijk een gezonde en evenwichtige voeding is als basis voor een gezond leven. Thuis wil ik voor mijn opgroeiende kinderen elke dag vers en gevarieerd koken, en hen laten kennismaken met verschillende smaken'. Elke is een keukenprinses die ook professionele taartenbakker is. Tijdens het energieweekend maakt zij deel uit van het kookteam.


Het was super georganiseerd! Je kon de liefde en passie van de begeleiders voelen!
— deelnemer energieweekend 2017