A la carte workshops

In de loop van het detoxweekend bieden we verschillende workshops aan. Je kiest à la carte waaraan je graag deelneemt. Alle workshops zijn inbegrepen in de weekendprijs. 

Workshops bewust bewegen, bevorder je vitaliteit

Elke ochtend heb je de keuze tussen een sessie Chi Kung of een actieve loopsessie in het groene Heuvelland.
Chi KungHilde leert een aantal eenvoudige Chi Kung bewegingen die de energiedoorstroming in je meridianen stimuleren en je een fris gevoel geven om mee te nemen tijdens de dag.
Loopsessie: ervaren (competitie) loopster Ingrid neemt je afwisselend mee voor een korte of lange loopsessie waarvan je bloed gaat stromen en je huid gaat tintelen. 

Elke avond (behalve donderdagavond) kan je een sessie Tao Yoga volgen: er zijn yoga houdingen voor de lever/galblaas, het hart/dunne darm, de maag/milt, de blaas/nieren en de longen/dikke darm. Vanuit het voelen en luisteren naar je lichaam open je deze energiesystemen steeds meer, kunnen energie blokkades oplossen en kan je volle potentieel aan energie weer naar boven komen. (Begeleiding: Hilde)

Meer over de bewegingssessies.


Workshop diy natuurlijke verzorgingsproducten

Een workshop waarin je zelf aan de slag gaat met kwaliteitsvolle grondstoffen om een natuurlijke shampoo en een verzorgende lippenbalsem te maken. We maken met kruiden aangepast aan jouw haartype een shampoo die je haar verzorgt én lekker schuimt en ruikt en een lippenbalsem op basis van Chéry Faso fair trade karitéboter. (Begeleiding: Dominique)

Detoxweekend More Than Food 2017-031.jpg
Workshop gezonde (zoete) verwennerijen

Je houdt van chocolade maar je voelt je altijd schuldig na suikerijk chocoladesnoep? Je eet graag een stukje taart maar liefst zonder gluten, zuivel of geraffineerde suiker? Van een praline tot feestelijk gebak... deze praktische workshop toont je hoe zoet en gezond perfect samen kunnen gaan en hoe je eenvoudig thuis zelf aan de slag gaat. (Begeleiding: Ruth)  

Workshop eetbare wilde kruidenHerboriste Dominique neemt je mee voor een wandeling doorheen het groene natuurgebied en leert je de smaak en kracht van (wilde) kruiden en eetbare planten kennen. Met de 'oogst' maken we kruidenzout en kruidenazijn om mee naar huis te nemen. (Begeleiding: Dominique)